Werkwijze

Het aanpakken en oplossen van je klachten door middel van voeding, leefstijl en eventueel suppletie is niet iets dat je van de een op de andere dag doet. Want de klachten die je hebt zijn vaak ook niet van de een op de andere dag ontstaan. Je lichaam heeft daarom tijd nodig om weer opnieuw in balans te komen.

 

Daarnaast wil je natuurlijk ook dat de veranderingen die je in je voeding en leefstijl doorvoert ook op de lange termijn vol te houden zijn.
Dat is dan ook de reden dat ik met trajecten werk: om jou te begeleiden bij het duurzaam aanpassen van je voeding- en leefstijl om klachtenvrij door het leven te gaan!

 

Dus ben jij klaar met je hormonale klachten en wil je zo graag weer echt lekker in je vel zitten? Én ben jij bereid om te investeren in je gezondheid en te gaan voor een blijvende verandering? Laat mij jou dan adviseren, inspireren en motiveren om jouw lichaam vóór je te laten werken, zodat jij je weer fijn voelt in je eigen lichaam en de persoon kunt zijn die je wilt zijn.

ASH06082-min

STAP 1

Heb je een passend traject gekozen en de eerste afspraak ingepland? Dan ontvang je over het algemeen dezelfde dag hier de bevestiging van samen met een uitgebreide online vragenlijst. Deze kun je thuis, op je gemak, invullen. Zo kan ik mij alvast goed voorbereiden op onze eerste afspraak

STAP 2

Het eerst (online) intake consult

Tijdens het eerste consult bespreek ik de door jouw ingevulde vragenlijst en ga ik dieper en uitgebreid in op jouw klachten. Daar waar mogelijk probeer ik je al zoveel mogelijk uit te leggen waar jouw klachten vandaan komen én bespreken we hoe we dit gaan aanpakken.

Afhankelijk van welk traject dat je hebt gekozen bespreken we ook hoe je de gekozen onderzoeken kunt afnemen.

 

Labonderzoek

De laboratoria waar ik mee samenwerk zijn Biovis en RP Sanitas Humans (RPSH). Beiden bieden zij gecertificeerde klinische testen aan op basis van bloed, speeksel, urine, ontlasting of je haar.

 

Het “Level Up” & “Premium” pakket bevatten standaard labonderzoek, want meten=weten!
Door aanvullend onderzoek te doen krijg je meer inzicht in wat er nu precies gaande is in je lijf en kan ik jouw plan van aanpak veel persoonlijker en concreter maken. Een plan dat afgestemd is op jouw behoeftes waardoor je veel betere resultaten kunt behalen!

 

De onderzoeken die ik vaak inzet:
– Voedselintolerantietest
– Werking schildklier (TSH, T3, T4)
– Hormoonprofiel van de vrouw (oestrogeen, progesteron, testosteron, DHEA)
– Omega 3 index (DHA & EPA) en omega 3/6 ratio
– Vitamine D3 status

Naast deze onderzoeken is er nog veel meer mogelijk op het gebied van testen. Indien je dit wenst kunnen we dit altijd bespreken en nader bepalen tijdens de consulten.

 

De testkitjes voor de gewenste onderzoeken ontvang je thuis per post.
Moet er bloed geprikt worden? Dan kan dit bij een vrij toegankelijk prikpunt bij jou in de buurt. Speeksel-, urine-, feces- en haartesten neem je zelf in je eigen vertrouwde omgeving af.
De testkit gaat vervolgens op de post en +/- 10 werkdagen later ontvang ik de testuitslag. Deze bespreken we tijdens het eerstvolgende consult.

STAP 3

De vervolgconsulten

Afhankelijk van welk traject je hebt gekozen, gaan we in de vervolgconsulten stap voor stap door de modules heen. In deze modules leer je waar jouw klachten vandaan komen, hoe je deze aanpakt en hoe je jouw hormonen en cyclus in balans kunt brengen én houden.

De modules bestaan o.a. uit persoonlijk voedings- en suppletieadvies op basis van de labuitslagen, de invloed van je bloedsuikerspiegel en hoe je deze kunt stabiliseren, de invloed van stress & ontspanning, darmgezondheid, beweging en inzicht in de fases van je cyclus.

 

Tijdens de consulten geef ik je handvaten om het behandelplan en de modules te implementeren in je dagelijks leven zodat het ook praktisch toepasbaar blijft met daardoor ook een duurzamer resultaat!